Cursus of bijscholing Steinberg’s nieuwste DAW muziek productie- en opname software Cubase PRO 9

Steinberg Cubase pro 9 muziekproductie en opname softwareSteinberg heeft vandaag zijn nieuwste muziek productie- en opname software aangekondigd: Cubase Pro 9, Artist 9 en Elements 9. Steinberg noemt het de meest complete DAW ooit, en daar ben ik het volledig mee eens!

Cubase Pro 9 heeft veel nieuwe functies, een nog betere workflow en schitterende nieuwe plug-ins. De nieuwe Lower Zone geven je direct toegang tot je editors en de mixer zonder dat je het project scherm hoeft te verlaten. Ook noemenswaardig is de nieuwe sampler track. Je eigen creativiteit is de enigste beperking wat je allemaal kunt bewerken met deze nieuwste functie. Dat het een echte sampler is bewijst de zeer complete klanten bibliotheek.

 

Een gepakt zijn ook de equalizer en nieuwe plug-ins zoals Sentinel, Multiple Marker Tracks en een verbeterde Maximizer. Waar vele gebruikers om smeekte was een uitgebreide history functie in de mixer, en in Cubase Pro 9 vind je nu deze optie. Als laatste wil ik de functie Audio Ins noemen, waar je je audio tracks kunt routen door filters of effecten van VST 3 plug-ins. Ook side-chaining is mogelijk op deze plug-ins, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vanzelfsprekend kun je bij mij vanaf nu een volledige cursus Cubase Pro 9, maar ook een opfris cursus behoort tot de mogelijkheden.  Als je je wilt inschrijven voor deze cursus Cubase Pro 9 klik hier.