Reviews

– Cubase 6
Peter

Ik heb enkele dagen geleden een interessante cubase cursus bij Marc mogen volgen. Afgezien van de bijzonder diepgaande kennis van de software werd ik voor de de rit van ca. 125 km met een interessante dag beloond. Vooroordelen waarvan ik mij niet bewust was dat ik deze had tegen bepaalde muziekgenres kwamen aan het licht en werden aangepakt.

Hoewel ik over niet eens een kleine percentage van Marc’s kennis beschik, was hij desondanks zo vriendelijk om mijn eigenwijze denkwijze de ruimte te geven die ik nodig had om mij uiteindelijk open te stellen voor een andere denkwijze en muziekstijl.

 

Een interessante dag waar ik weer veel van geleerd heb. Hartelijk dank hiervoor, Marc. Ik houd je op de hoogte hoe het bij mij verder gaat. Wellicht moet ik overwegen om het professionele pad niet te bewandelen en slechts dat te doen wat mij aan het hart ligt. ik ben er nog niet. Het beste en tot gauw.

– Cubase 6
Eric Thoolen

Net na het uitkomen van Cubase 5 heb ik al eerder een workshop gedaan bij Marc. Dit is zeer goed bevallen. Nadat onlangs Cubase 6 is uitgekomen en ik ook nog eens van de Studio versie een upgrade heb gekocht naar de ‘full version’ leek het mij een goed idee om een ‘opfris cursus’ te doen, plus een extra uitleg van de nieuwe features in Cubase 6 te krijgen!

 

Jazeker, het staat ook wel allemaal in de handleiding, maar de persoonlijke uitleg van Marc zelf is gewoon zoveel beter en sneller en prettiger. Dankzij Marc heb ik nu kennis van werkwijzen die ik zeker ga toepassen bij mijn eigen produkties. Ik mag dus weer gerust stellen dat deze workshop weer elke cent dubbel en dwars waard is geweest!

-10 weekse producers cursus
Bas van de Sande

Ik ben Bas en ben al een tijdje als hobby Dj bezig in de hardcore en wilde graag eigen tracks gaan produceren. Ik ben op zoek gegaan op internet hoe je een track kunt produceren en heb toen Cubase aangeschaft om daar mee aan de slag te gaan. Ik kwam er al l snel achter dat je er alleen met een programma niet komt. Ik ben toen Tutorial Dvd’s gaan kijken en op internet gaan zoeken maar het werd er niet veel beter van. Omdat ik dit heel graag wilde leren en er serieus mee aan de slag wou heb ik gezocht naar bedrijven die cursussen geven m.b.t. muziek produceren. Zo ben ik ook bij BamBam terecht gekomen.

Ik heb bij BamBam Studio een 10 weekse producer cursus gevolgd en het is me uitstekend bevallen. Zo ben ik er achter gekomen dat er bij het produceren heel veel komt kijken waar je niet gelijk aan zult denken.

De cursus zit heel prettig in elkaar. De eerste les is een soort van kennismaking waarbij je een goed beeld krijgt over het vak en wat je allemaal te wachten staat. Vanaf de tweede les ga je echt aan de slag en komt er per les een ander onderwerp aan bod. De lessen zitten in een logische volgorde waardoor het goed te volgen ent ook goed bij te houden is. Na iedere les had ik een week de tijd om de stof te verwerken en wanneer iets niet duidelijk was het te vragen bij de volgende les. Doordat er een week tussen zat kon ik me goed voorbereiden en heb op al mijn vragen een duidelijk antwoord gekregen.

Het is erg fijn om van Marc les te krijgen. Hij heeft zoveel ervaring als zowel Dj als Producer en dat laat hij duidelijk naar voren komen in zijn cursus wat voor mij veel toegevoegde waarde aan de cursus geeft. Hij geeft veel goede voorbeelden van zijn carriere , hoe hij het ervaren heeft en hoe je het beste bepaalde stappen kunt maken.

Als ik deze cursus niet had gevolgd en dit zelf allemaal moest uitpuzelen weet ik zeker dat ik het over een jaar nog steeds niet zover onder de knie zou hebben.Het produceren houdt echt meer in dan je denkt. Deze cursus wil ik aan iedereen aanraden die graag serieus muziek wil gaan produceren maar daar niet genoeg ervaring mee of kennis van heeft. Het kost wat maar je krijgt er super veel voor terug!

– Cursus Cubase
Nick de caluwé

25 – 9 2010 heb ik bij Marc een cursus cubase 5 gevolgd omdat ik DE stap had genomen die ik al heel lang wilde nemen.

Produceren van mijn eigen muziek. Aangezien ik geen tekstboek lezer ben maar meer iemand van praktijk, had ik na wat research besloten om bij Marc een privé cursus te volgen. 1 woord: ”WOW!” Zoveel kennis, passie en informatie wat met je wordt gedeeld over muziek. Maar voor mij uiteraard het belangrijkste, het uitleggen en het leren werken met cubase 5. Je krijgt zoveel antwoorden.

Kort gezegd: waar voor je geld! Zonder twijfel durf ik te zeggen dat de volgende cursus die ik de nabije toekomst zal gaan volgen bij deze man zal zijn.
Marc, nogmaals bedankt!

– Cursus Cubase
Georgios Samsonakis

Naar me voorgesteld te hebben bij marc voelde ik me al vrij snel op m’n gemak die man heeft zoveel te vertellen.

De dag ging als een speer voorbij op al m’ n vragen heb ik antwoord gekregen. Bij marc kan je met al je vragen terecht hij weet echt alles over het vak dj en producer en alle ins en outs. Het was een geweldige ervaring. En ben met zo veel informatie en wijsheid de deur uit gelopen. Ik raad het iedereen aan die zich meer wil gaan verdiepen in het vak producer.

-10 weekse producers cursus
Randy van Doorn

Voor ik aan deze cursus besloot deel te nemen was ik zelf al begonnen met Cubase. Dit was echt veel moeilijker dan dat ik me had voorgesteld en ook al bleef ik oefenen ik kwam maar niet verder. Door de tegenvallende resultaten besloot ik een cursus te gaan volgen bij Marc.

Al bij de eerste les werd het mij duidelijk dat ik op de goede plaats terecht was gekomen. Wat een kennis en ervaring heeft deze man! Behalve dit is het ook prettig om met Marc samen te werken, hij is iets wat druk maar wil je echt iets leren.

Ik heb bij deze cursus niet alleen geleerd om met Cubase om te gaan en om een liedje te maken maar ik heb ook geleerd wat nou muziek producer zijn inhoud. Ik heb echt respect gekregen voor deze mensen het is echt een vak apart.

Aan het eind van de lessen zit ik nu vol zelfvertrouwen om zelf echt iets knallend te gaan maken, maar ook met al deze kennis komt dit niet voor niks, je moet er zelf voor blijven werken en oefenen.

Ik heb van deze cursus erg genoten maar vooral ontzettend veel geleerd!

– 10 weekse producers cursus
Simon van der Stoep

Ik ben een veel bezig geweest met korg groovebox esx en emx maar miste de strakheid en structuur van een track. Verder gebruikte ik de software renoise maar vond het toch tijd om een andere DAW te gaan leren. Dus besloot ik Cubase 4 aan te schaffen maar helaas was ik niet tevreden. Ik vond het te complex en heb nooit meer gebruikt, totdat ik begon met de producers cursus bij Marc.

Eerste indruk was WOW vette studio en sjesus drukke vent die Marc. Moet ik met hem 1 op 1 cursus volgen. Maar het kwaad was al geschied ik had al betaald. Bij het eerste gesprek was het ijs al gebroken en heb er de gehele cursus een educatieve en echt waar een hele gezellige tijd gehad.

Ik was verbaasd over wat “muziek pruducer” inhoud. En ben met meer respect over het vak gaan denken. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken voordat je aan productie begint. Dit heeft mij inzicht gegeven over mijn manier van denken en werken en dat ik veel theorie nog niet toepaste. Mijn manier van werken moest ik dus gaan veranderen. Ik heb gelijk mijn studio anders gaan opstellen en ben gaan experimenteren met opnemen en aansluiten. Eindelijk ben ik midi gaan te begrijpen.Deze lessen zijn essentieel geweest voor mij.

Op aan rade van Marc ben ik ook terecht gekomen op site van beatport, puur om me te verdiepen in verschillende stijlen house en wat een dj’s draaien. Dit is een graadmeter voor mijn eigen producties. Maar ook het Dj gedoe is mij gaan aanspreken en heb traktor pro en controler aangeschaft. Ik ben zelfs van plan om nog een DJ cursus er achter te plakken.

Na elke les ben ik de stof gaan toepassen, oefenen oefenen oefenen… dat is de sleutel. En een hoop frustraties heb ik ook gekend dat uiteindelijk resulteerde in het opnieuw inrichten van mijn studio pc. Het kost wat werk maar het hoort erbij. Ik ben elke keer met inspiratie weg gegaan en heb mijn muziek zien en horen veranderen. Ik gebruik nog steeds mijn korg grooveboxen maar dan samen met Cubase en dat was precies wat ik wilde. Mijn oude tracks in een nieuw jasje, Strak en met structuur! Tegen het einde van de cursus is Cubase steeds meer eigen geworden en werk ik er nu met plezier mee. Dit alles heeft mij gemotiveerd om door te gaan met waar ik mee bezig ben. De zelfvertrouwen die ik er voor terug heb gekregen is mij misschien nog wel meer waard dan de kennis.

– Workshop eindmix
Mitch van Deursen

Ik kwam al een tijdje niet verder wat betreft de eindmix van mijn nummers. Ik hoorde zelf dat het niet goed klonk maar wist eigenlijk niet hoe ik dit op moest lossen. Marc heeft mij al eerder geholpen met mijn muziekproducties en dus heb ik hem hiervoor ook weer benaderd.Het was een leerzame dag, problemen waar ik al geruime tijd mee stoei daarvoor weet hij de tips en tricks om ze te verhelpen en dit brengt hij je bij in een paar uur tijd. Het prettigst vond ik dat ik zelf de dag kon indelen en dus zelf kon aangeven waar ik het die dag over wilde hebben. We zijn aan de slag gegaan met een track van mij waar ik de losse sporen van had meegenomen en zijn zo alles nagelopen om te kijken waar het probleem lag. Door aan de slag te gaan met je eigen productie wordt de workshop heel tastbaar en relevant. Wanneer ik weer op een punt aangekomen ben dat ik niet verder kom met mijn muziekproducties dan schakel ik zeker weer BamBam Studio in!

– Cursus Cubase
Erwin Van Gorp

In een één op één situatie les krijgen over cubase 5 dat had ik nodig en mits wat zoeken kwam ik bij de bam bam opleiding; maar vooral bij Marc terecht.Technisch gezien ben ik zeker niet de held om deze materie direct goed te begrijpen, doch Marc legde voor mij alles op een zodanige mooie en gemakkelijk manier uit zodat ik langzaamaan, maar zeker werd meegezogen in het Cubase verhaal.

Marc is een inspirerend persoon, maar ook een musicus in hart en nieren. Ik kon en kan bij hem met al mijn vragen terecht. Zijn manier van werken en lesgeven is heel eerlijk en oprecht.De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen en is voor mij een persoonlijke verrijking geworden.Er is bij Marc een enorme kennis aanwezig; een schat aan informatie die hij graag doorgeeft.Voor mij is Marc veel meer dan een lesgever dan een lesgever geworden. Respect!

– 10 weekse producers cursus
Wim Pyl

Ik ben nu al geruime tijd bezig om iets zelf en goed uit te brengen. Maar hoe begin je er aan? je kan boeken lezen en opzoeken op internet. Maar er gaat niks boven een privé les.En bij Marc zit je op een ideale plek.

Je kan je lessen invullen zoals je dat zelf wil. Wat je zelf belangrijk vind krijgt voorrang. Je vragen worden beantwoord en alles gebeurt op een heel persoonlijke manier. Ik moet zeggen dat ik er erg veel heb geleerd in die 10 dagen. Marc heeft al heel wat ervaring en brengt dat ook over. Hij heeft verstand van zaken. Met deze lessen ben je echt wel een stapje voor op andere.
Het zal zeker ook niet mijn laaste les zijn die ik er zal volgen.
Een aanrader!”

– Cursus Cubase 5
Gerrit van Doorn

Ik ging voor de Cubase 5 workshop, maar uiteindelijk hebben we het over echt van alles en nog wat gehad. Super dat je de dag helemaal zelf in kan delen qua onderwerpen (Denk van te voren dus wel na wat je allemaal graag zou willen weten en neem eigen materiaal/tracks mee!). Verder heeft Mark een onschatbare waarde aan DJ/Producer ervaring waarbij die zijn mening lekker direct en ongenuanceerd laat weten. Al met al een zeer, zeer succesvolle dag.

– Workshop Dance
Roderik

Ik hoef er geen een ruim verhaal van te maken, maar ik vond het een zeer leerzame en voor herhaling vatbare ervaring. Er was niet een vooraf vastgesteld aantal onderwerpen dat behandeld werd, maar de workshop wordt eigenlijk volledig afgestemd op de wensen van de cursist en de vragen die er opkomen.

Er is wel een soort van rode draad, want uiteindelijk heb je samen een eenvoudig dance-nummer in elkaar gezet. Erg leuke ervaring en Marc heeft veel verstand van zaken. Ik zal waarschijnlijk voor een vervolg nog een keer inschrijven.

– Workshop Cubase
Eric Thoolen

Al vele jaren ken ik Marc en ook al jaren werk ik met Cubase, echter Cubase SX. Na een gesprek over muziek en met name Cubase 5, besloot ik om Marc zijn workshop over Cubase 5 te volgen. En ja hoor, dat was best wel een ‘eye-opener’. Deze nieuwe versie van Cubase werkt toch anders dan de oudere SX versie. Ik merkte dat ik veel functies van Cubase niet gebruikte maar ook dat er in de nieuwe versie van Cubase veel nieuwe functies zaten die ik nu met veel plezier gebruik en die mijn produkties een stuk makkelijker maken maar ook kwalitatief omhoog brengen.

Marc legt dit allemaal op een zeer persoonlijke en eenvoudige wijze uit. Veel zaken die je nooit in je eentje uit de handleiding had gehaald. Want laten we eerlijk zijn … handleidingen lezen wij niet!

Na afloop van de workshop ben ik dan ook meteen overgestapt naar deze nieuwe versie van Cubase, waarmee ik dus momenteel met veel plezier werk. Samenvattend: ik ben zeer tevreden over de kennis die Marc doorgeeft bij deze workshop!

– Workshop Cubase
Nardo Gomitez en DJ-Roovie

Mijn neefje (DJ-Roovie) en ik (Nardo Gomitez) werkten al geruime tijd met FL Studio 8. We hoorden echter steeds meer verhalen in de muziekwereld over Cubase. We hebben hier verder over nagedacht en besloten om een cursus hiervoor te volgen, omdat wij nog niets wisten van Cubase.

We zijn uiteindelijk terecht gekomen bij een studio in Eindhoven genaamd “bambam studio”. We maakte kennis met Marc die ons vervolgens kennis leerde maken met Cubase. Voordat wij naar de cursus gingen, wisten wij echter vrij weinig tot niets van Cubase. Na een hele dag bezig geweest te zijn kunnen wij de conclusie trekken dat we liever met Cubase werken dan met FL Studio.

De cursus was 100% duidelijk en de informatie die wij kregen was perfect. Elke vraag die we hadden is beantwoord, en ik kan dan ook iedereen aanraden om ook zo’n cursus te volgen bij Bambam Studio. Het fijne aan Bambam Studio vind ik dat er de tijd word genomen voor de persoon om alles te laten zien. Ook was het erg fijn dat het een informele sfeer was! Dus je voelde je extra op je gemak.

Mijn neef en ik overwegen zeker om nog meer cursussen te volgen bij Marc.

– Workshop Cubase
Willem van der Heijden

Als fervent Steinberg-gebruiker ben ik al meer dan 20 jaar thuis in het spelen met hun programma’s.

Heel veel dingen kun je zelf uitvinden, over veel onderwerpen kun je zelf van alles lezen, maar Marc kan in één dag tijd zo alles veel duidelijker en vooral sneller uitleggen aan de hand van voorbeelden.

Vooral omdat Marc zelf een ervaren gebruiker is, kan hij je veel tips geven hoe je nog praktischer met Cubase kunt omgaan. Misschien niet helemaal volgens ‘de boekjes’ maar wel handiger en inzichtelijker.

Als leraar heeft hij de goede gewoonte te luisteren wat de vragen zijn en begint niet meteen te spuien wat hij allemaal zelf weet. En inderdaad: Met humor en doorspekt met veel leuke verhalen uit zijn praktijk.

Zo ga je aan het eind van de dag niet alleen met meer kennis over Cubase de deur uit, maar ook over hoe het hedendaagse muziekwereldje draait.

– Workshop DJ-en
Pascal van der Camp

Als beginnend DJ zocht ik een DJ les die naast het `beatmatchen` mij ook informatie geeft over alles wat met DJ’en te maken heeft. Via het internet ben ik bij Bam Bam Studio uitgekomen waar privéles wordt gegeven, wat mij meer aantrekt dan collectief. Eenmaal met de les begonnen merkte ik al snel dat Marc veel ervaring heeft en zeer veel kan vertellen over de techniek maar ook de achtergrond van DJ’en, muziekstijlen, live optreden, etc.

Marc beschikt over professionele apparatuur die zeer geschikt is voor beginners en de cursist goed begeleidt tijdens het oefenen. Hierbij komt hij vooral met veel praktische informatie die mij goed heeft geholpen en verder brengt om een leuke set te draaien voor thuis maar wellicht ook voor publiek.

Alles bij elkaar een leuke en leerzame dag en kan ik de DJ les door Marc aan iedereen, beginnend of gevorderd, aanraden.

– Workshop Mixen
Frenk J. Reemer

In 8 uurtjes iemand proberen bij te brengen hoe digitaal mixen werkt is een hele opgave. De gigantische hoeveelheid mogelijkheden vormen een doolhof waar je Marc bij nodig hebt om de weg te wijzen. Hij heeft een talent om ingewikkelde dingen helder en in gewone bewoordingen uit te leggen. We hebben keihard gewerkt, eindeloos geluisterd en tig-maal getest tot het eindelijk OK was.

En hij weet verrassend veel over hard- en software, en liet me geluiden horen waar ik nog nooit van gehoord had. Een eerste klas eye-opener. Bovendien heeft hij humor.

Al met al een zeer geslaagde en leerzame zaterdag die ik iedere musicus, die achter zijn pc-tje geluiden bij elkaar zet, kan aanraden!

– Workshop Samplers
Arnold van lent

Deze dag is mij bij gebleven als een zeer leerzame en vooral gezellige workshop. Duidelijke uitleg en veel dingen zelf kunnen doen wat het leren alleen maar vergemakkelijkt. Je kan zien dat bij Marc veel kennis aanwezig is en dat hij weet waar hij over praat (aan apparatuur trouwens ook geen gebrek). Ik heb hier persoonlijk erg veel aan gehad en kan nu meer uit mijn sampler halen dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Klasse en bedankt Marc.

– Workshop Allround
Sander van Schaik

Als compleet leek op het gebied van produceren en componeren heb ik bij BamBam Studio een goede eerste indruk gekregen van het vak. Natuurlijk kan je niet in 8 uur al het fijne van het vak leren. Maar in samenspraak met Marc hebben we doelgericht een workshop samengesteld welke ik nodig had om vooruit te kunnen. Nu ik de basis weet, kan ik me gaan oriënteren welke kant ik op wil qua hardware en software.

– Workshop produceren dance music
Carlos Lanenga

Het is onmogelijk om in 8 uur tijd alles wat er over het componeren, arrangeren en produceren van dance-muziek te leren valt te leren, maar Marc van den Hurk heeft mij zeker een heel eind in de goede richting geholpen en mijn producties naar een hoger niveau getild.

In de indrukwekkende BamBam Studio heeft Marc mij aan de hand van enkele heldere en duidelijke voorbeelden een aantal zeer nuttige “tips & tricks” laten zien en tijdbesparende technieken geleerd. Werken met Marc was een aangename ervaring en Marc is zeer goed in staat om zijn ideeën en methoden over te brengen op anderen. Deze workshop is zeker de moeite waard gebleken. Jammer dat de 3-daagse cursus destijds nog niet beschikbaar was.

– Workshop Allround
Jean Paul Leenderts

Ik heb vorige week een workshop produceren gevolgd bij Marc van den Hurk. Na 14 jaar dj‘en vond ik het een aantal maanden geleden tijd worden om ook zelf mijn nummers te maken. Lijkt makkelijker dan het is…

Om te beginnen heb ik gewoon samen met Marc een dag gepland zodat ik kon vragen wat ik wilde over het produceren. De wijze waarop Marc dingen uitlegt en laat zien zijn voor mij een goede manier van doen, zeker omdat ik de workshop in mijn eentje heb gevolgd zodat ik constant kon vragen en doen wat ik wilde op dat moment.

Ik denk ook wel dat de mogelijkheid om de groep klein te houden en de relaxte houding van Marc (met regelmatig een komische noot) bijdragen aan de kwaliteit van de workshop. Al met al een zeer geslaagde dag voor mij waar nog zeker een vervolg op komt. Er valt namelijk nog veel meer te leren!!!

Eindelijk eens iemand met de nodige ervaring die je op je gemak laat voelen waardoor je ook veel meer leert. Ik heb pas een tipje van de sluier meegekregen, maar zoals ze zeggen…een goed begin is het halve werk.